Linda

Hallo wereld.

Kent u Linda? Ja iedereen kent wel een Linda.

Nee ik bedoel het maandblad Linda. U weet wel “De Glossy voor de leukste vrouwen van Nederland”. Elke maand staat freule Linda de Mol op de cover. Het mens wordt niet ouder joh. Elke maand is ze weer een jaar jonger. Geen rimpels. Geen grijs haar. Zelfs haar gebit doorstaan de tand des tijds. Afijn. Ik heb het blad een aantal keer in de bus gekregen omdat de postbode abuis was. Het magazine prikkelde toch telkens mijn nieuwsgierigheid. Zodanig zelfs dat ik het pas heb ingezien. Ik wilde nu wel eens weten wat de Glossy vrouwen in ons land zoal bezighoudt.

Ik houdt jullie niet langer is spanning:

Recepten: Banaan havermout uit de oven. Marokkaanse gekruide kip, pudding met stoofperen, en overnight oats met kokos en mango. Lichaamsverzorging: Revitalift Filler met anti rimpel serum met 1.5% Hydraluronzuur.

Allerhande middelen om overtollig haar weg te scheren onder je oksels en bikinilijn. Natuurlijk ook sieraden: Rolex Cartier Zinzi. En uiteraard staan er mooie mannen in het blad elke maand. Dit is dus wat Glossy vrouwen in Nederland zoal bezighoudt.

Ik ken dit soort vrouwen niet. Ik wil mij er ook niet mee identificeren met deze Maxima-moeders. Ik ken wel echte vrouwen. Vrouwen die bij mij respect afdwingen.

Vrouwen die je om 17.30 tegenkomt uur bij de supermarkt die twee vermoeide kinderen op de fiets hebben zitten bovendien een tas met boodschappen aan het stuur hebben hangen en die een uur later het vreten op tafel hebben staan. Gewoon kip uit Barneveld. Alleenstaande vrouwen die op blote voeten met een hogedrukspuit de tuin doen. Bijstandsmoeders die ondanks of dankzij elk dubbeltje om te draaien de maand door komen. Meiden die in de zorg werken. Vrouwen die s morgens hun kids naar school helpen en in de middag met dezelfde koters naar zwemles gaan. Dat zijn vrouwen. Nee dat zijn moordwijven

Terwijl ik dit jullie toevertrouw kijk ik even naast mij en zie hoe mijn vrouw al in diepe slaap is gevallen. Ze heeft haar horloge nog om. Die was ooit van haar vader. Gekocht destijds voor nog geen vijftig gulden. Ze heeft vanmorgen als ongediertebestrijder een wespennest verwijderd. Uit een dakgoot op een ladder. Gewoon een meisje van de dijk bij ons. Niet te veel haar op haar tanden en gewoon haar op haar poes. Een vrouw zonder poespas.

Natuurlijk is het leven en laten leven. Wij leven het onze.

Maak er een mooie dag van.

%d bloggers liken dit: