Nijntje

Het viel mij vanmorgen op dat ik overwegend zwarte t-shirts en poloshirts in de kast heb hangen.

Ja mijn kleding hangt keurig in een kast. Op hangertjes. Je dacht zeker ‘nou die Maus gooit zijn gewassen kleding zo uit de droger op een berg in de slaapkamer. Hopende dat hij een beetje vlot twee ‘matching sokken’ vind als hij uit de douche stapt. Het zal wel een bende zijn bij hem thuis. Nou heus niet hoor. Ik redt mij best wel alleen. Echt wel. Alles op orde, soms.

HEMA

Ik wilde dus eigenlijk nieuwe shirts hebben. Tsja waar koop ik die? Ineens viel mij iets in.  Leidschenhage, daar ga ik heen! Daar slaagde ik vroeger altijd gelijk. Er is een C&A én een HEMA. De shirts en overhemden van de HEMA zijn onverwoestbaar. Goede boeken koop je bij de Slechte en bij de HEMA koop je goed goed. Dat weet iedereen.

Kom ik daar aan. Wat denk je? Dat hele winkelcentrum is verbouwd joh. Chic de friemel geworden. Hippe kledingwinkels, juweliers en allemaal tentjes waar je vreemde lif-lafjes kunt kopen. Je kan er zelfs auto’s kopen nu. Maar ik wilde geen Seat, Volkswagen of verlovingsring. En gegeten had ik ook al. Ik wilde een T-shirt! Niet te duur en in een vrolijk kleurtje. Ik was op een missie en die ging ik volbrengen! Nou, ik dwalen door die mall zeg. Eindeloos sjokken door het Walhalla voor welgestelde winkelende. Ik voelde mij echt een beetje ontheemd. Er was niets wat ik herkende of aan vroeger deed denken. Hopeloos.

Polestar

Maar net als je denkt ‘vroeger was alles beter’ kom je een noviteit tegen die je laat lachen en waarvan je ogen gaan twinkelen. Hier kan geen beau monde snack, diamanten ring of Polestar tegenop. Ik kwam een winkel tegen waar je louter Nijntje artikelen kan kopen. Geloof het of niet maar naast winkels waar je uitsluitend pindakaas kunt kopen in alle smaken en variëteiten is er ook een winkel waar je alles van Nijntje kan kopen. Boekjes, tassen, lampen, tot aan sleutelhangers aan toe. Zo leuk. Mijn meiden hadden vroeger alles van Nijntje. En Boris. En Betje. En Snuffie tuurlijk. Nijntje blijft, wat er ook veranderd.

Nou ja goed. Daar sta je dan als volwassen kerel in een Nijntje winkel. De schaamte voorbij, heb ik iets gekocht. Ik kon het niet laten. Mijn missie was nu al voor mijn gevoel geslaagd. Maar ik had nog geen shirt he?! Ja er hingen wel Nijntje-shirts, maar niet mijn maat.

Gelukkig ben ik toch nog de vertrouwde HEMA tegen gekomen. Als een kind zo blij loop ik even later de winkel uit. Mét een aantal shirts. HEMA blijft ook. Vertrouwd en goed met goed. Over noviteiten: naast vette rookworsten verkopen ze ook prima vega-saucijzenbroodjes. Niet heel spannend zo mijn dag, maar een Muis kan blij worden van Nijntje.

Groetjes van een Happy Maus. 

%d bloggers liken dit: