# Me too

In de weken dat Clyde bij ons woont heb ik inmiddels een ‘vast loopje’ met haar. Naast mijn huisje stroomt vanaf de middeleeuwen al een wetering. Langs deze tocht is een dijk aangelegd. Je kunt hier heerlijk wandelen. Aan de vaart ligt weer een voetbalclub met dezelfde naam als de wetering. Elke woensdagavond is er training voor de pupillen van deze vereniging. De ‘profs in spe’ worden gebracht en gehaald door hun moeders. Nu overkwam mij herhaaldelijk iets merkwaardigs als ik langs de parkeerplaats van de vereniging liep met mijn hondje.

Voetbal

Telkens als ik langs de club liep met de hond werkte dat op een of andere manier op de lachspieren van moeders die hun kroost afzette bij de voetbal. Menigmaal lachen ze naar mij en soms zwaaien ze zelfs naar mij. Voor alle duidelijkheid dit zijn geen bekenden van mij. De eerste paar keer keek in nog even opzij en achterom om te zien naar wie de dames nou precies lachte. Ik maak mij namelijk geen illusies.

Mijn kop ziet eruit alsof ik ben aangereden door een bulldozer en qua lichaamsbouw lijk ik op die bulldozer.

Rubberlaarzen

Maar langzaamaan begon ik te vermoeden dat die vrouwen toch naar mij of om mij lachte. Ik snapte alleen niet waarom. Had ik dat shirt aan waar ik de strijkbout ooit op had laten staan die een brandplek had achtergelaten? Twee verschillende sokken aan? Ook droeg ik gewoon schoenen en niet mijn rubberlaarzen onder een korte broek. Ik was het spoor even bijster.

Hoog tijd om dit eens te bespreken met mijn huis-psychologe Drs Maartje. Ja Maart is mijn vraagbaak als ik met levensvragen zit. Niet dat ze altijd een oplossing heeft hoor, maar na een gesprek met mijn jongste lijken je problemen vaak een stuk minder erg.

kapers op de kust

Zonder een boek te raadplegen geschreven door een of andere geschifte psycholoog vertelde zij mij het volgende. ‘Voor een vrouw heeft een man die haar kan beschermen een streepje voor. Veel vrouwen vallen juist niet op een knap uiterlijk, dit heeft weer te maken met eventuele vrouwelijke kapers op de kust. Loopt die kerel -jij dus- dan ook nog eens met een schattig maar stoer hondje (die ze eigenlijk als eerste zien) aan een roze riempje, ja dan heb je bekijks Pap’. Als aanvulling gaf ze ook nog eens dat dit simpele natuurwetten zijn die al heel lang gelden.

Buitenspel

Nou ik kan je zeggen dat ik behoorlijk in mijn wiek was geschoten door dit verhaal. Ik word dus gewoon even weggezet als een lustobject. Ik ben voor die dames dus niets anders dan een lekker hapje. Ik vond het een beetje jammer. Er is zoveel meer dan dit goddelijke lichaam. Verdiep je eens achter de mens in mij en zie mij niet als een sekssymbool zou ik willen zeggen tegen die dames met hun wellustige blikken! Heus je kan echt wel een goed gesprek voeren met mij. Ik weet zelfs wat buitenspel is. Nou nee, dat weer niet eigenlijk.

Nou, misschien dat een van die voetbalmoeders mij dat nog eens kan uitleggen.

Ik kan trouwens niet wachten tot het weer woensdag is, het is namelijk een heerlijk wandelingetje langs die dijk voor die hond. 

%d bloggers liken dit: