Puppy cursus

Natuurlijk is facebook een weerspiegeling van het ware leven. Op het web kan iedereen laten zien hoe goed en leuk hun leven is. Hosanna en halleluja-juh. De geplaatste foto’s zijn momentopnames van puur geluk. De foto’s lukken ook vrijwel instantaan. Mijn leven op facebook is al niet anders.

Pais en vree hatsikidee!

<Facebook modus aan>

Ik was vanmorgen met Clyde op de hondenschool. Mijn werk kan ik zo indelen dat ik tijd kan maken voor de leuke dingen in mijn privéleven. Die leuke dingen kan ik dan weer delen met mijn vrienden op facebook.

Les twee heeft ze gehad vandaag. Natuurlijk is mijn pup de beste van de klas. Die klas trouwens, bestaat louter uit aardige mensen met erg leuke pup’s. De verstandhouding met de mede pup-eigenaren is hartstikke fijn onderling. Het veld waarop we trainen ligt er perfect bij zeker omdat het zonnetje schijnt.

<Facebook modus uit/>

Hondenschool

‘Pap, je zou toch mee gaan naar de hondenschool vandaag?’

‘Kut, helemaal vergeten Bonnie, maar ik jakker even door en schuif een klant door naar vanmiddag, het komt net weer niet uit maar ik ben er’. Een man een man een woord een woord. Als we aankomen op de parkeerplaats van de hondenschool stopt er naast ons een auto ter grote van de Titanic. Uit de auto stapt een echtpaar met hun hond.

‘Kijk nou Hyacint en Richard zijn er ook’ grap ik. Hun hond is een…tsja het ziet eruit als een rashond, maar wat het is? Het beestje draagt een mooie rode halsband. Maar mooie band en rashond of niet het kreng valt uit naar mijn hondje.

Even later sta ik met een pup die al behoorlijk overprikkeld is op het veld van de hondenschool.

Nou ja veld! Het stuk grond lijkt Verdun wel. Het zit vol met gaten en geulen.

oostenwind

In het midden van het veld ligt een grote modderpoel. Het weer is volkomen kut. Het regent en de koude druppels striemen door de harde oostenwind in mijn gezicht.

De juf legt uit wat we moeten doen. Volgen.  Eigenlijk is het gesneden koek voor mij en Clyde. ‘Ze is de beste van de klas juh’ roep ik trots naar Bonnie die aan de zijlijn staat.

‘Nou onze Boris is ook een erg slimme hond hoor’ zegt Hyacint enigszins gepikeerd. ‘Ja natuurlijk jou mormel is ook erg slim hoor’ denk ik. Ik weet niet met wie ik meer meelij heb, hondje Boris of haar man die als een Jan-lul aan de kant staat.

Niet alle honden en baasjes zijn even slim, valt mij op. Bij sommige hond-baas koppels begrijpt de hond de opdracht stante pede terwijl het baasje volledig in het duister tast. Er is zelfs een bazinnetje wat meer aandacht voor haar telefoon heeft dan voor haar viervoeter.

Tot zover gaat alles nog goed met het duo Clyde & Maus. De les duurt drie kwartier en het eerste half uur hebben wij het goed gedaan. Best verwonderlijk want beide hebben een aandachtsspanne van een bejaarde ADHD-er met Alzheimer.

honden

Maar het kan nooit normaal, dus vandaag ook niet. Clyde houdt het voor gezien. In een onbewaakt ogenblik neemt ze het rit aan. Het lullige roze riempje heb ik niet goed vast en glijd daardoor uit mijn hand. ‘Clyde kom hier’ roep ik tevergeefs. Tsja wat wil je ze heeft pas anderhalve les gehad!

Ze stormt enthousiast op Hyacint en Boris af. Deze doen een paar stappen achteruit als Clyde hen nadert. De dame raakt uit balans doordat de honden besluiten een soort wals te gaan doen waarbij de riemen in elkaar verstrikt raken. Het gevolg is dat Hyacint ten val komt. Nou niet echt een val zoals je zou verwachten bij iemand die valt maar ze valt achterover. Terwijl ze achterover valt corrigeert ze zichzelf enigszins en gaat zitten. In de modderpoel. Die modderpoel is trouwens dieper en modderiger dan dat hij er op het eerste gezicht eruit zag. Nou de consternatie is groot. Iedereen boos, geschrokken en nat. Behalve Bonnie Clyde en ik. Clyde is erbij gaan zitten en houdt haar koppie een beetje schuin terwijl ze het hele tafereel eens goed bekijkt. ‘Wat een toddik’ lijkt ze te denken. Wij zagen de humor er wel van in. zeker omdat de dame bij het opstaan nog een keer viel. Nou ja een ding zat mee voor haar. Echt alles zat tegen.

Volgende week les drie. Dan gaan we het zitten oefenen.  Zo leuk. 

Groetjes van Bonnie & Clyde en Maus.

%d bloggers liken dit: