Ik kan de was doen

Ik ben vanmorgen vroeg opgestaan. De zaterdag is mijn vrije dag. Ik heb, nadat ik de hond had uitgelaten, mijn huis even ‘beetgepakt’. Zo eens in de zoveel tijd doe ik dat. Opruimen, stofzuigen dweilen en de schone was weg vrouwen. Oud papier weg en naar de glasbak. Ik heb vanmorgen ook even de douche een grote beurt gegeven. Ik wilde alles netjes hebben voordat de monteur kwam.

Mijn wasmachine is kapot. Alweer? Ja alweer. Ik koop om de vier jaar zo’n beetje een nieuwe wasautomaat. Ik heb alle merken en modellen gehad, in elke prijsklasse ook zo ongeveer. Garantie bijkopen als ik een nieuwe uitzoek? Dat heb ik één keer gedaan. Het bleek een wassen neus! ‘Nee meneertje dát is nu net geen garantie, jammer joh meneertje’.

tropenjaren

Ik heb gewoon geen geluk met die machines. Toegegeven ze draaien bij mij wel tropenjaren. Na een middagje schatgraven gaat mijn kleding met klei en al de machine in. De schop gaat nog net niet mee. Sportkleding, doeken en dweilen, beddengoed doordrenkt met kattenpis ja alles gooi ik er zo in. Een beetje toverpoeder erbij en draaien maar. Een kind kan de was doen dus ik al helemaal. Nou ja ik ben wel door schade en schande wijzer geworden hoor. In het verleden heb ik nog wel eens bonte was met witte was in één machine gedraaid. Alles kwam er roze gekleurd uit joh. Grote paniek natuurlijk want het voetbalteam van Bonnie -meerburg dames- speelde in witte shirts en niet in roze. Reckitt Blue in combinatie met een liter bleek toevoegen aan het spoelwater loste het verkleurprobleem niet op. Sterker nog…

Goed hij is weer eens stuk dus. Het water blijft in de trommel staan en vervolgens gaat de machine in storing. Hij pompt niet af. De pomp is stuk gok ik. Al ben ik ben geen witgoed reparateur natuurlijk. Ik bel dus een witgoed reparateur. De eerste de beste die ik vind in google.

kreng

‘Storing E19 geeft hij aan op het display’ zegt u? ‘Ja dan pompt hij niet af. De pomp is kapot. Er blijft dan water in de trommel staan en dan geeft hij die storingsmelding’, zegt de monteur door de telefoon.

‘Dat kost u tussen de 150 en de 200 euro meneer’, zegt hij vervolgens nog vriendelijk. De vriendelijke toon veranderd als ik mij hardop afvraag of het kreng dat nog wel waard is. De monteur zegt dan bits: ‘een nieuwe wasmachine kost je 800 euro’. Je? Net was ik nog U…Ik maak dan toch maar de afspraak. Zaterdagochtend om negen uur komt hij langs. Lekker hoor mensen die gewoon op zaterdag werken. Ik maak nu even wat ruimte in het verhaal in de vorm van enkele witregels. Je kunt zelf invullen wat er vervolgens gebeurde op de zaterdagochtend.

Helemaal niets dus. Ja en haal nu maar die grijns van je snuit. Ik ging dus achteraf even google raadplegen en haalde het bedrijf welke zou komen om de wasautomaat te fixen door de zoek-mangel. Ik kwam goed weg! De sterren voor mannen met een kapotte wasmachine stonden toch gunstig die dag. Ik was een grote bofkont. Het heeft mij geen onnodig geld gekost. Ja wel ergernis. Ach ik had toch al de pest in om dat pokkeding.

Wat bleek nou? Er zijn nogal wat mensen genaaid door deze firma. De verhalen zijn vreselijk. Fluxcondensators, digitale pararalelleschakelaars zuigpomp-asveren die vervangen worden á 350,- euro. Ik had die ellende dus allemaal niet. Wat ik wel heb? Een nieuwe wasmachine. Netjes neergezet en geïnstalleerd door de BCC. De oude hebben ze meegenomen. Veel plezier met het pestding. Ik was het wachten op die monteur zat. Ik ben geen standbeeld zeg! Na het lezen van de verhalen van het bedrijf op het wereldwijde web was ik er klaar mee. Ik ben met de hond even naar de Rijneke boulevard gewandeld en heb een nieuwe gekocht. Ik kan weer wassen!

ANWB

Ik vraag mij nu wel iets af he? Als je auto stuk is kan je de ANWB bellen. Deze sturen een monteur die binnen een paar uur bij je is en jou vervolgens weer op weg helpt. Een fantastische bond. Ik weet niet hoe het bij jou gaat maar bij mij gaat alles stuk in het weekeinde. Als het regent. Als de nood het hoogst is. Die ANWB monteurs kunnen alles, dit zijn een soort McGyver’s joh. Met een zakmes een elastiekje en een paar tie-raps helpen ze je weer op weg. Het zou zo mooi zijn als je die jongens en meisjes van de ANWB ook voor kapotte wasmachines en wasdrogers kon benaderen. Deze gaan ook altijd stuk als het regent, in het weekend, en met de feestdagen of als je net even niet goed in de slappe was zit. Bij mij dan en dan hé, zo om de vier jaar. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: