Blue Monday

Thank God it’s Monday!

Hey goedemorgen, beetje geslapen? Weet je wat voor een dag het is vandaag? Het is de derde maandag van het jaar, oftewel Blue Monday. De meest deprimerende dag van het jaar. Volgens sommige kan het ook de tweede of de vierde maandag van het jaar die depri-monday zijn.

Ja ga nou niet tegen mij beginnen dat elke maandag deprimerend en zwaar is hè?! Kom op, we moeten er even doorheen vandaag. Ik help je wel.

Dát juist de derde maandag is uitgeroepen blue Monday heeft te maken met een aantal factoren.

Ik praat je even rustig bij terwijl je wakker wordt, want je ligt nog lekker in je mandje he?! Gelijk heb je hoor. Je hebt zeker ook nog niet naar buiten gekeken. Het is grauw en grijs buiten. Grijs is trouwens volgens velen de meest depressieve kleur die er is. Nou trek je deken nog even lekker over je heen en schud je kussen even op. Ik ratel nog even door, nou over goede voornemens bijvoorbeeld. Had je er ook een paar? De meeste mensen hebben hun beoogde doelen al binnen een paar dagen laten varen. Meer bewegen, verstandiger eten minder alcohol en stoppen met roken. Deze voornemens staan al decennia op de eerste plaats in het rijtje van kloeke besluiten. Op zich een nobel streven hoor. Gezonder leven, dat moet je gewoon het hele jaar door doen. Nieuwkomer in het rijtje van goede besluiten is: minder op social media bewegen en de telefoon iets vaker wegleggen. Nou dat is waarschijnlijk ook niet echt gelukt. Nu in ieder geval even niet. Ach een mens moet wel iets hé? Trek de deken nog even over je heen en lees gewoon je facebook berichten. Vijf minuutjes nog.

Beoogde doelen

Gebleken is dat mensen -die flink hebben uitgepakt tijdens de feestmaand- zich ook rond deze periode zich zorgen maken over hun ‘schuld niveau’, het verschil tussen hun opgebouwde geldschulden en het vermogen die terug te betalen. 

Het motivatie-niveau schijnt trouwens op deze dag erg laag te liggen, wist je dat? Mensen denken dat de dingen die ze vandaag gaan doen een grotere kans hebben om te mislukken.

Wat ga jij doen vandaag? Misschien ben je net zo’n dromer als ik en kan je ook een dag lang naar de maan staren. Zou je wel opstaan vandaag?

Natuurlijk sta je op vandaag. We gaan er een mooie dag van maken, toch?

Ja het is vroeg nog, en ja je mandje is lekker warm nog, en ja het is maandag.

Weet je? Je mag je gewoon rot voelen op maandagmorgen. Daar is het de maandagmorgen  voor. Of het nu de derde of de dertiende maandagmorgen van het jaar is.

Trouwens je moet af en toe een xut-dag hebben anders springen de goede dagen er niet meer uit he?!

Positieve dingen

Focus je op de positieve dingen vandaag. Dat zijn er best een hoop joh. Voordat je je meld  bij je baas is er al zoveel goed gegaan. De douche geeft warm water, je kat begroet je met een lieve miauw en een koppie, een vers koppie thee kan je ook al gelukkig maken toch? Je auto start in een keer en je hoefde niet eens de autoruiten schoon te krabben! Je zal zien als je de autoradio aanzet dat nét dat ene leuke liedje gedraaid wordt. Wat nou schuldmotivatie-niveau! Fuck that. Je leeft maar een dag en dat is vandaag, ook al is het blauwe maandag.

Terwijl je naar je werk tuft kijk je even om je heen. Naar het voertuig dat naast je rijdt. Naar de persoon die de auto bestuurd. Kijkt de persoon zuur? Trekt ie een blue Monday kop? Een blauwe kop omdat ie heeft volgestaan afgelopen weekeinde, had ie bonje met zijn of haar eegade? Wens diegene met een glimlach een mooie dag toe. Voor veel mensen is het een nieuwe dag maar met hetzelfde eeuwige gezeik.

Voor ons niet!

Wij maken er een mooie dag van.