Grover

In het kinderprogramma Sesamstraat is er een terugkerende sketch. De act speelt zich af in een restaurant waar altijd maar één gast aanwezig is. Deze klant is een nogal ‘grumpy’ type die steevast wordt bediend door de ober Grover. De grumpy gast beklaagt zich meermaals  ‘waarom blijf ik hier maar terugkomen als klant’.

Want er gaat namelijk niets goed in het establishment. Er is altijd iets mis met de opgediende dis welke kok Charlie in de keuken bereid. Kelner Grover mag het telkens oplossen.

IKEA

Weet je zo voelt het ook een beetje voor mij als ik naar IKEA ga. Ik heb er een grondige hekel aan sjokken in die toko maar telkens loop ik er weer.

Ik heb thuis serviesgoed ik de kast staan waar chippies vanaf breken. Gisteravond zat ik weer met een knisperend stukje glazuur in mijn mond. Het glazuur was niet afkomstig van een van mijn tanden of kiezen maar van mijn bord. Er moesten nu echt nieuwe borden komen. Dus wekker gezet om op tijd met werken te beginnen. ‘Opblijven is makkelijker’ dacht ik toen de wekker ging, vannacht om vijf uur. Maar ik was half een weer thuis en had dus even tijd om met Bon naar de IKEA te gaan. Samen IKEA-en met Bo verzacht het leed enigszins. De rit ernaartoe is al enerverend.

‘Je hoeft geen honderdzestig te rijden hoor’. Zegt Bon.

‘Ja maar die BMW die achter mij zit…’

‘Ja pap, maar die BMW is van het model Bismarck, die eet vw polo-tjes als ontbijt’

Ik besef dat Bon weer eens gelijk heeft en neem wat gas terug en zet de radio wat harder.

KIA

Aangekomen zijn we niet de enige gekken vandaag die de puzzel-meubelzaak bezoeken. Het is weer ‘gezellig’ druk. Op de parkeerplaats zien we tot groot -leed- vermaak hoe een echtpaar al ruziënd een complete inboedel van IKEA in een KIA probeert te proppen. ‘Hi hi hi die kunnen beter verhuizer Lagerberg bellen’ zegt ik gniffelend tegen Bon.

We gaan op zoek naar borden in het woonwarenhuis. Borden staan beneden. Wij staan boven, dus de hele gifbeker weer leeg drinken en de hele route aansjokken. Wat een lol. Ik slaag wel. Ik vind iets leuks tussen alle ronde standaard borden. Serviesgoed model Gladelig. Niet vóórdelig maar ok.

Al met al ging het nog snel vandaag. Binnen een uur zitten wij weer in de polo richting HQ. Bijkomend voordeel is dat ik vandaag geen meubelstukken in dozen mee naar huis neem om thuis te assembleren. Ik weet inmiddels dat IKEA meubelen de ultieme relatietest zijn.

Overweeg je toevallig een echtscheiding maar je twijfelt nog steeds of je wel

de juiste beslissing hebt genomen?

Probeer eens met je aanstaande ex-echtgenote het IKEA bankstel “Stockholm” te

monteren. Na drie uur irritaties en de daarop volgende knallende ruzie slaap

je geheid op de bank nachts.

Tenminste als je het kreng in elkaar gezet krijgt in je eentje voor donker.

Lig je niet in scheiding maar is je huwelijk toch ietwat wankel?

Monteer samen eens gezellig de stoel

model “ingolf”. Deze koop je per vier stuks. Na een “knus” middagje assembleren van de zitmeubelstukken eindig je geheid op een stoel.

Welteverstaan op een stoel bij een mediator of echtscheidingsadvocaat!

Goed ik hoefde slechts de borden uit te pakken bij thuiskomst. 

Ik ga maar eens de keuken in. Er komt een goede vriendin eten straks. Ik kan mijn kookkunsten -patatjes uit de airfryer- presenteren op nieuwe borden. Hester is gek op patatjes.

Maak er een mooie dag van.